Slider Difficulty



  • On 08/07/2016 at 16:29, xxxxxxxx wrote:

    User Information:
    Cinema 4D Version:   R 17 
    Platform:   Windows  ; Mac  ;  
    Language(s) :     C++  ;

    ---------
    Hello,

    I've been working on a plugin that displays GeUserAreas which correspond to archived materials. For the display I have a slider which allows the user to adjust how many GeUserAreas they want displayed on the screen at one time. This system works fine on Windows even with high numbers of GeUserAreas.

    On Mac I start to have odd behavior from the slider. Clicking on the slider at various points doesn't cause it to move, sometimes when it does move it only goes down one step.

    I was able to recreate these problems by just having a newly created slider cause a 300 millisecond wait when moved. Using this slider on Windows still works correctly.

    I'm not very familiar with Macs so I'm not sure what the best workaround is for this problem. Is this just a problem I'll have to live with since Macs don't handle things in the same way as Windows.

    Any help would be greatly appreciated,

    Johan. H



  • On 11/07/2016 at 08:36, xxxxxxxx wrote:

    Hi,

    we are not aware of any issues with sliders on the Mac.
    So I guess, we will need some more details here.
    Are you talking about the standard sliders in C4D or some custom sliders you implemented in the GeUserArea?
    Can you provide us with some code, so we can reproduce your issues?



  • On 11/07/2016 at 14:17, xxxxxxxx wrote:

    I think I managed to find the problem inside my code. When cleaning up my doe I accidentally left a stray GetInputState inside my Message function that was causing the code controlling my slider to become sidetracked when clicked repeatedly.

    Johan. H



  • On 12/07/2016 at 00:14, xxxxxxxx wrote:

    So just for everybody visiting this thread, you are creating your own custom slider in a GeUserArea, right?


Log in to reply