VCInstallDir



  • On 11/06/2015 at 22:07, xxxxxxxx wrote:

    User Information:
    Cinema 4D Version:   R14 
    Platform:   Windows  ;   
    Language(s) :     C++  ;

    ---------
    Hi folks,
     
    I'm trying to launch the debugger for VS 2010 Express on Win7, but I'm getting an error saying the following:
     
    "Cannot launch the debugger. The required property 'VCInstallDir' is missing or empty"
     
    It's only occurring on my laptop - no issues back at workstation. I've done some Google'ing but I'm getting some mixed feedback and thought I'd ask here instead. The only project I can see that has this as part of any property is the api project (that I could see). Is there a 'fix' to this? Or can I replace VCInstallDir with something else?
     
    WP.



  • On 12/06/2015 at 07:38, xxxxxxxx wrote:

    Hi,

    actually I'm not sure, how to help with this. As it is generally working on one system, there must be some issue on the other.
    Did you check the Debugging options? Especially Command and Working Directory are hot candidates.
    Also check, if the Startup Project is correctly set.



  • On 12/06/2015 at 14:45, xxxxxxxx wrote:

    Hi Andreas,
     
    Command is set to: C:\Program Files\MAXON\CINEMA 4D R14\Cinema 4D.exe
    Working Directory: $(ProjectDir)
     
    As much as I can recall, these settings are what I use 'back home'. I can debug some of the other projects in my list. But I did notice nothing was filled out in the VC++ Directories property, however filling them in didn't seem to change anything. Inheriting from parent doesn't give anything either - is there a property sheet or some parent link that might be broken? The other projects have the VCInstallDir macro, but the one I'm trying to debug doesn't. Can you add these macros anywhere?
     
    WP.


Log in to reply