[Melange] Link issue on Mac OSX 10.7.5



  • On 20/12/2013 at 09:10, xxxxxxxx wrote:

    User Information:
    Cinema 4D Version:   R15 
    Platform:      Mac OSX  ; 
    Language(s) :

    ---------
    Melange version : V6_86243

    Hi again,

    When trying to link Melange (_melange/lib/OSX/_melange_lib_release.a) against my own code on Mac OSX 10.7.5 I get link errors because two symbols are undefined on architecture x86_64 :
    _AudioGetHostClockFrequency referenced from _melange_::GeGetTimer()
    _AudioGetCurrentHostTime referenced from _melange_::GeGetTimer()

    It seems that Melange is calling system functions that are indeed in HostTime.

    However I cannot figure out which system library I should link against
    (I acknowledge I am no MacOS expert...)

    Did anyone have this problem before? how could you fix it?
    Thanks!



  • On 20/12/2013 at 09:45, xxxxxxxx wrote:

    Hi beneon,

    unfortunately I can't reproduce your problem (building the commandline Example using XCode that is
    included with the Melange SDK). Does that one build fine for you?

    Best,
    -Niklas



  • On 20/12/2013 at 10:05, xxxxxxxx wrote:

    Hi Niklas,
    Thanks for the answer. I was able to build commandline on my platform.
    When I remove the Core.Audio framework from the list, I get analog link errors as I had before.
    I must therefore find a way to add this framework to my solution.



  • On 20/12/2013 at 10:26, xxxxxxxx wrote:

    Problem is solved, thanks Niklas for your help.


Log in to reply