Multipass list



  • THE POST BELOW IS MORE THAN 5 YEARS OLD. RELATED SUPPORT INFORMATION MIGHT BE OUTDATED OR DEPRECATED

    On 18/07/2011 at 20:33, xxxxxxxx wrote:

    first i want to say thanks to everyone at the forums because its helped me out a lot in figuring stuff out.

    Next is a big thanks to anyone who can help me out, im just starting with this as just a, 'i want to do this' type thing. I have been messing with this issue (one of two im having) for the past 2 days and have decided to bow my head and ask for guidance.

    the skinny:
    I am trying to get a list of everything under the multipass render settings. i dont care what it is, could be 1 thing or many things, same thing or combination of things. im just after the count at this point, as that should get me in the right direction.

    one thing i have noticed, that after i insert anything into the render settings (multipass) i never get a return on my print statements after that.

    to avoid confusion: i can add things to multipass in the render settings with no issues.

    lets take the sdk's example for adding vdepth to multipass settings,

    rd=doc.GetActiveRenderData()
    vdepth=c4d.BaseList2D(c4d.Zmultipass)
    vdepth.GetDataInstance()[c4d.MULTIPASSOBJECT_TYPE]=c4d.VPBUFFER_DEPTH
    rd.InsertMultipass(vdepth)
    c4d.EventAdd()

    if you put that into a loop and you get multiple instances of the Depth pass or whatever object you shove in.

    so within that block, anything i try to print, i get no print love.
    i have tried various things like
    print rd
    print vdepth
    print rd[c4d.RDATA_MULTIPASS_ENABLE]
    and so on, just trying to get anything back but have had no luck.

    now, i can put rd[RDATA_MULTIPASS_ENABLE] = 1 and have the multipass get enabled though, and all other code runs fine too, just not the print statements.

    so, is there a way to get access to those items once they are in the multipass settings? I tried inserting them into a list, even just as an incremental number but printing out the list from outside the loop always seems to return and empty list.  Also, any way that you know of to delete/remove items once they are in there?

    Any help would be greatly appreciated. thanks
    Charles



  • THE POST BELOW IS MORE THAN 5 YEARS OLD. RELATED SUPPORT INFORMATION MIGHT BE OUTDATED OR DEPRECATED

    On 21/07/2011 at 12:25, xxxxxxxx wrote:

    just a quick update that i figured it out. it was a typing error on my part and everything was getting caught in the final else clause those not throwing an error.. bleh.


Log in to reply