RAY_ALLOWVLMIX?



  • THE POST BELOW IS MORE THAN 5 YEARS OLD. RELATED SUPPORT INFORMATION MIGHT BE OUTDATED OR DEPRECATED

    On 01/03/2010 at 04:18, xxxxxxxx wrote:

    User Information:
    Cinema 4D Version:   10.1+ 
    Platform:   Windows  ;   
    Language(s) :

    ---------
    Hi,

    the docs say:

    "custom mixing of visible light sources allowed for this ray; bit must be deleted by shader if used"

    What does this mean? I have visible lights that disappear when I use my volumetric environment shader. The bit is set when visible lights are available. Doesn´t this mean they all should mix fine? Anyway, as they apparently don´t mix fine, I deleted the bit in my shader. Ok, but in that case no visible lights are rendered anylonger, only my shader.

    I really need a solution for this. I need my shader to mix with visible lights. Is it possible or not? This is kind of urgent so I welcome any ideas or infos.

    thank you



  • THE POST BELOW IS MORE THAN 5 YEARS OLD. RELATED SUPPORT INFORMATION MIGHT BE OUTDATED OR DEPRECATED

    On 01/03/2010 at 07:18, xxxxxxxx wrote:

    A simple volumetric test shader seems to work fine with volumetric lights. I have to ask the developers what might cause the volumetric lights to disappear.

    cheers,
    Matthias



  • THE POST BELOW IS MORE THAN 5 YEARS OLD. RELATED SUPPORT INFORMATION MIGHT BE OUTDATED OR DEPRECATED

    On 01/03/2010 at 07:52, xxxxxxxx wrote:

    Thanks Matthias. Although this is with VISIBLE lights I can confirm that it seems to work fine in a test shader. So it´s probably a code problem. Thanks for pointing this out. I recheck my code first. Report back in some minutes.



  • THE POST BELOW IS MORE THAN 5 YEARS OLD. RELATED SUPPORT INFORMATION MIGHT BE OUTDATED OR DEPRECATED

    On 01/03/2010 at 07:57, xxxxxxxx wrote:

    YES! Found the bugger so thanks for the quick push Matthias!



  • THE POST BELOW IS MORE THAN 5 YEARS OLD. RELATED SUPPORT INFORMATION MIGHT BE OUTDATED OR DEPRECATED

    On 01/03/2010 at 08:03, xxxxxxxx wrote:

    great, glad you solved the issue

    cheers,
    Matthias


Log in to reply