Realistic Shadows from Volumetric Shaders



  • THE POST BELOW IS MORE THAN 5 YEARS OLD. RELATED SUPPORT INFORMATION MIGHT BE OUTDATED OR DEPRECATED

    On 21/04/2009 at 06:50, xxxxxxxx wrote:

    Let me know if this is something that will be fixed or that can be changed by some settings in the app or in the shader.

    I'm trying to workaround the problem by using two separate shaders, one for transparency and one for volume. I'll try to apply the volume one to the environment object and the transparency one to a large invisible cube.

    Thanks!
    Ben



  • THE POST BELOW IS MORE THAN 5 YEARS OLD. RELATED SUPPORT INFORMATION MIGHT BE OUTDATED OR DEPRECATED

    On 22/04/2009 at 07:51, xxxxxxxx wrote:

    afaik for volumetric environement shaders you must do your own shadow calculations (expect for hard shadows of course).



  • THE POST BELOW IS MORE THAN 5 YEARS OLD. RELATED SUPPORT INFORMATION MIGHT BE OUTDATED OR DEPRECATED

    On 22/04/2009 at 08:07, xxxxxxxx wrote:

    ouch. that would be a tough job...

    Since applying the same shader to a giant cube works, C4D seems to be able to do great shadows with volumetric shaders. It's just a matter of taking into account shaders applied to environments...

    Thanks for your help
    Ben



  • THE POST BELOW IS MORE THAN 5 YEARS OLD. RELATED SUPPORT INFORMATION MIGHT BE OUTDATED OR DEPRECATED

    On 05/05/2009 at 05:51, xxxxxxxx wrote:

    Matthias, any news on this?
    Will there be a fix in future versions of C4D?

    Thanks,
    Ben



  • THE POST BELOW IS MORE THAN 5 YEARS OLD. RELATED SUPPORT INFORMATION MIGHT BE OUTDATED OR DEPRECATED

    On 11/05/2009 at 07:26, xxxxxxxx wrote:

    Hi Ben, I can't say when this will be fixed. I'll report it as feature request.

    cheers,
    Matthias



  • THE POST BELOW IS MORE THAN 5 YEARS OLD. RELATED SUPPORT INFORMATION MIGHT BE OUTDATED OR DEPRECATED

    On 11/05/2009 at 07:54, xxxxxxxx wrote:

    Ok!

    Thanks for letting me know.

    best,
    Ben



  • THE POST BELOW IS MORE THAN 5 YEARS OLD. RELATED SUPPORT INFORMATION MIGHT BE OUTDATED OR DEPRECATED

    On 18/09/2009 at 03:32, xxxxxxxx wrote:

    Hello Matthias,

    Any news on this problem? Is it supposed to be fixed in R11.5?

    Best,
    Ben



  • THE POST BELOW IS MORE THAN 5 YEARS OLD. RELATED SUPPORT INFORMATION MIGHT BE OUTDATED OR DEPRECATED

    On 18/09/2009 at 03:53, xxxxxxxx wrote:

    Afaik nothing has changed regarding this issue. I have to check again.

    cheers,
    Matthias



  • THE POST BELOW IS MORE THAN 5 YEARS OLD. RELATED SUPPORT INFORMATION MIGHT BE OUTDATED OR DEPRECATED

    On 11/01/2010 at 07:32, xxxxxxxx wrote:

    Hello Matthias,

    I'm Julien. Since Ben left our development team, I was forwarded his messages here, at PluginCafé. Could you please tell me if you had time to check this problem of hard shadows? Thank you!
    (by the way, I wish you a happy new year!)

    Regards,
    Julien.



  • THE POST BELOW IS MORE THAN 5 YEARS OLD. RELATED SUPPORT INFORMATION MIGHT BE OUTDATED OR DEPRECATED

    On 17/01/2011 at 10:22, xxxxxxxx wrote:

    Hello Matthias,

    I wish you a Hapy New Year!
    Could you please tell us if this very old issue has been fixed (in Cinema4D 12), or, if not, if it is going to be fixed in a future update. Thanks!

    Cheers,
    Julien.



  • THE POST BELOW IS MORE THAN 5 YEARS OLD. RELATED SUPPORT INFORMATION MIGHT BE OUTDATED OR DEPRECATED

    On 18/01/2011 at 05:53, xxxxxxxx wrote:

    Hello Julien,

    I wish you a Happy New Year too.

    I am sorry to inform you that regarding the issue with the shadow calculation nothing has changed so far. So far I am nor aware of any changes in future releases. I will mention it to the developers again.

    cheers,
    Matthias



  • On 13/01/2016 at 09:33, xxxxxxxx wrote:

    Hello Matthias,

    I wish you a Hapy New Year 2016!

    We still have issues with this problem (a customer recently reported the issue again, and it prevented him from using xStream in his project...)

    I just wonder if this is going to be fixed this year (in Ciname 4D R17, for instance?)
    Thank you in advance!

    Best regards,
    Julien.


Log in to reply