TP Group in Link field



  • THE POST BELOW IS MORE THAN 5 YEARS OLD. RELATED SUPPORT INFORMATION MIGHT BE OUTDATED OR DEPRECATED

    On 15/02/2009 at 04:15, xxxxxxxx wrote:

    User Information:
    Cinema 4D Version:   R10.1 
    Platform:   Windows  ;   
    Language(s) :     C++  ;

    ---------
    I've have a link field that I can drag a particle group into from the XPresso Particle Groups dialog.
    I would like to check if it's a vaild particle group.
    I tried using
    LINK TPID_LINK{ACCEPT{idlist;}}
    in the resource but can't find the right idlist for this to work.
    I tried ID_TP_PGROUP but that didn't work. Empty works but I still have to check if it's a TP group.
    Also I'm trying to get a link to the TP group from the link field.
    Is that possible? Maybe I could compare the name to those in the TPMasterSystem instead?
    I'm playing with this but not sure what I'm looking for or if I'm going about it the right way.
    And I'm not sure what to put in for ? in GetLink().

    Any thoughts or example links?
    if (type == MSG_DESCRIPTION_CHECKDRAGANDDROP)
    {
          DescriptionCheckDragAndDrop *dcu = (DescriptionCheckDragAndDrop* ) data;
      
          if(dcu->id[0].id == TPID_LINK) // my link field
          {
     // get the description of dropped element into desc.
     AutoAlloc<Description> desc;
     if(dcu->element->GetDescription(desc,0))
     {
      //Not sure what to do in here.
      const BaseContainer *data = desc->GetParameterI(DESCID_ROOT,NULL);
      TP_PGroup *TPGroup = (TP_PGroup* )data->GetLink( ? , doc, ID_TP_PGROUP);
      if (TPGroup){MessageDialog("TPGroup found");}
     
     }//desc
     }//id == TPID_LINK
    }//type ==



  • THE POST BELOW IS MORE THAN 5 YEARS OLD. RELATED SUPPORT INFORMATION MIGHT BE OUTDATED OR DEPRECATED

    On 16/02/2009 at 01:23, xxxxxxxx wrote:

    You have to use the direct ID of ID_TP_PGROUP in your resource file.

    > \> LINK MY_LINK { ACCEPT { 1001381; } } \>

    Get the particle group with GetParameter().

    > \> GeData d; \> \> if(tag->GetParameter(DescLevel(MY_LINK),d,0)) \> { \>      TP_PGroup \*tpgroup = NULL; \>      tpgroup = (TP_PGroup\* )d.GetLink(doc, ID_TP_PGROUP); \>      if(tpgroup) GePrint(tpgroup->GetName()); \> } \>

    cheers,
    Matthias



  • THE POST BELOW IS MORE THAN 5 YEARS OLD. RELATED SUPPORT INFORMATION MIGHT BE OUTDATED OR DEPRECATED

    On 16/02/2009 at 06:33, xxxxxxxx wrote:

    That works like a charm.
    I put
    LINK TPID_LINK{ ACCEPT { 1001381; } }//value of ID_TP_PGROUP
    into the resource and here's my working debug code within the Message function:

        
        
        
        
        if (type == MSG_DESCRIPTION_CHECKDRAGANDDROP)  
            {  
              DescriptionCheckDragAndDrop *dcu = (DescriptionCheckDragAndDrop* ) data;  
             
              if(dcu->id[0].id == TPID_LINK)   
              {
        
        
        
        
         GeData d;
        
        
        
        
         if(node->GetParameter(DescLevel(TPID_LINK),d,0))  
         {  
          GePrint("have Parameter");  
          TP_PGroup *tpgroup = NULL;  
          tpgroup = (TP_PGroup* )d.GetLink(node->GetDocument(), ID_TP_PGROUP);  
          if(tpgroup){ GePrint(tpgroup->GetName());}  
               
         }//GetParameter  
              
              
              }//id == TPID_LINK  
            }//type == MSG_DESCRIPTION
        
        
        
    

    ============
    I did find I had to scrub the time slider a couple times and have the particles on screen before I'd get a valid tpgroup.
    I guess I need to put a call to InitThinkingParticles() as well to fix that up.
    But it works great.
    Thank you.


Log in to reply