Run CINEMA 4D in Debug Mode(32bit)



  • THE POST BELOW IS MORE THAN 5 YEARS OLD. RELATED SUPPORT INFORMATION MIGHT BE OUTDATED OR DEPRECATED

    On 25/01/2009 at 03:50, xxxxxxxx wrote:

    User Information:
    Cinema 4D Version:   11 
    Platform:      
    Language(s) :     C++  ;

    ---------
    Hi!

    Is it possible to run CINEMA 4D in Debug 32bit mode in xcode? By default its started in 64bit.

    Thanks



  • THE POST BELOW IS MORE THAN 5 YEARS OLD. RELATED SUPPORT INFORMATION MIGHT BE OUTDATED OR DEPRECATED

    On 25/01/2009 at 12:44, xxxxxxxx wrote:

    To change the run mode of Cinema 4D R11 on MacOS 10.5, you have to go to the Cinema 4D.app, right-click to Get Info, and set to "32-Bit Mode". There is no way to set the mode otherwise.



  • THE POST BELOW IS MORE THAN 5 YEARS OLD. RELATED SUPPORT INFORMATION MIGHT BE OUTDATED OR DEPRECATED

    On 25/01/2009 at 14:59, xxxxxxxx wrote:

    Hi,

    I know, the problem is, Xcode starts CINEMA 4D with its own 'parameters/settings' so this option in Get Info is ignored. The problem is, I would like to debug CINEMA 4D in 32bit on Mac, but I don't know what I have to do...

    Bye.



  • THE POST BELOW IS MORE THAN 5 YEARS OLD. RELATED SUPPORT INFORMATION MIGHT BE OUTDATED OR DEPRECATED

    On 26/01/2009 at 05:40, xxxxxxxx wrote:

    Cinema will not start in 32bit mode if you call it through 'Build and Go'. You have to use Run->Debug. Btw. where you able to compile the 32bit debug build?

    cheers,
    Matthias



  • THE POST BELOW IS MORE THAN 5 YEARS OLD. RELATED SUPPORT INFORMATION MIGHT BE OUTDATED OR DEPRECATED

    On 26/01/2009 at 11:37, xxxxxxxx wrote:

    where you able to compile the 32bit debug build?

    Hi Matthias,

    yes, you are right. Its the first time I need(ed) the 32bit debug mode so never thought about that before.

    Thanks.



  • THE POST BELOW IS MORE THAN 5 YEARS OLD. RELATED SUPPORT INFORMATION MIGHT BE OUTDATED OR DEPRECATED

    On 26/01/2009 at 13:26, xxxxxxxx wrote:

    Just in case you are not able to compile you have to change the architecture type for the project and the api lib from NATIVE_ARCH_ACTUAL to NATIVE_ARCH_32_BIT.

    Let me know if it's not working for you.

    cheers,
    Matthias



  • THE POST BELOW IS MORE THAN 5 YEARS OLD. RELATED SUPPORT INFORMATION MIGHT BE OUTDATED OR DEPRECATED

    On 26/01/2009 at 13:36, xxxxxxxx wrote:

    Thanks. Yes, it works - compiling is succefull in 32bit(debug), but CINEMA 4D is still started in 64bit. You wrote, one post before, I should start C4D by using Run->Debug but this also starts the 64bit version of C4D.

    Any suggestions?



  • THE POST BELOW IS MORE THAN 5 YEARS OLD. RELATED SUPPORT INFORMATION MIGHT BE OUTDATED OR DEPRECATED

    On 26/01/2009 at 13:44, xxxxxxxx wrote:

    Have you changed the Cinema application to 32bit mode as well ('Show Information')?

    cheers,
    Matthias



  • THE POST BELOW IS MORE THAN 5 YEARS OLD. RELATED SUPPORT INFORMATION MIGHT BE OUTDATED OR DEPRECATED

    On 26/01/2009 at 13:47, xxxxxxxx wrote:

    Yeap, I did ("Open in 32bit"). Starting CINEMA 4D by clicking the icon opens the 32bit version but not in Xcode.



  • THE POST BELOW IS MORE THAN 5 YEARS OLD. RELATED SUPPORT INFORMATION MIGHT BE OUTDATED OR DEPRECATED

    On 27/01/2009 at 02:37, xxxxxxxx wrote:

    I have no idea why it starts in 64bit for you. It shouldn't happen and it works fine here if I execute through the menu 'Run->Debug'.

    cheers,
    Matthias



  • THE POST BELOW IS MORE THAN 5 YEARS OLD. RELATED SUPPORT INFORMATION MIGHT BE OUTDATED OR DEPRECATED

    On 27/01/2009 at 03:02, xxxxxxxx wrote:

    Hmm. okay. I have access to xcode on another mac next time, then I try it again.

    Bye :)


Log in to reply