BaseBitmap from a material

THE POST BELOW IS MORE THAN 5 YEARS OLD. RELATED SUPPORT INFORMATION MIGHT BE OUTDATED OR DEPRECATED

On 16/02/2004 at 03:19, xxxxxxxx wrote:

User Information:
Cinema 4D Version:   6.300 
Platform:   Windows  ;   
Language(s) :     C++  ;

---------
I have a problem. I want to make my own Gui element which show atandard texture from the material of an object. For thiat I need the basebitmap from the material. I make it in that way, but it doesn't work.
BaseBitmap *col;
//Color Channel
if(material->GetChannel(CHANNEL_COLOR)->GetBitmap()!=NULL)
      col= material->GetChannel(CHANNEL_TRANSPARENCY)->GetBitmap();
else MessageDialog("no standart texture in the material");
to show col is no problem, but the channel is always == NULL.
What do I make wrong?
To test the Plugin I had a material and I Load a texture in the color channel.
Why it doesn't work? Have someone an idea?

THE POST BELOW IS MORE THAN 5 YEARS OLD. RELATED SUPPORT INFORMATION MIGHT BE OUTDATED OR DEPRECATED

On 16/02/2004 at 05:25, xxxxxxxx wrote:

hm I found here in the forum old Text where is a example for GetBitmap. And it works with the Picture Manager, but how can I get it in my "col" BaseBitmap? Because my col BaseBitmap is painted on my GUI. Who I can copy it there?
I know that there is this in the SDK: BaseBitmap *GetClone(void); in the BaseBitmap class. But I can't manage it to put the btimap to col.
Have someone an idea?

THE POST BELOW IS MORE THAN 5 YEARS OLD. RELATED SUPPORT INFORMATION MIGHT BE OUTDATED OR DEPRECATED

On 16/02/2004 at 05:34, xxxxxxxx wrote:

OK.
I did it. I don't know wha it wasn't work.
But it works. 🙂
If someone wants to know how, I can post code here.